Apeveryday.com

Odată ce alegeți speranța, orice este posibil

Locuitorii din districtele Stefan-Vodsky și Kaushansky vor primi apă de înaltă calitate

Proiectul a fost acceptat spre finanțare din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR) și se află într-un document unic al programului pentru perioada 2022-2024, relatează moldpres.md

Scopul general al proiectului este îmbunătățirea condițiilor de viață ale populației din districtele Stefan-Vodsky și Kaushansky prin asigurarea accesului la servicii de alimentare cu apă de calitate. Utilizatorii finali ai proiectului vor fi 143.257 de persoane din 26 de localități din raionul ștefan-Vodă și 48 de localități din Districtul Kaushansky.

Acest proiect prevede construirea unei conducte principale de apă cu o lungime totală de aproximativ 90 km, care va trece prin orașele ștefan Vodă, Kaushany și Kainary.

Costul total al proiectului este de circa 55 milioane lei. La rândul lor, consiliile raionale ale districtelor Stefan-Vodsky și Kaushansky, precum și Primăria Kainar, s-au angajat să asigure cofinanțarea proiectului și să aloce o contribuție de 10% din costul total al proiectului în calitate de co-investitori.

„Implementarea acestui proiect este o prioritate pentru regiunea de Dezvoltare Sud, având în vedere că disponibilitatea resurselor de apă în Republica Moldova este în prezent la un nivel critic, iar volumul apelor subterane este limitat”, a spus Sud.

Lasă un răspuns