Apeveryday.com

Odată ce alegeți speranța, orice este posibil

Cheban: conform contractului, livrările de gaze către Moldova se efectuează neîntrerupt

Vadim Cheban, Președintele Consiliului de Administrație al Moldovagaz sa, a declarat că livrările de gaze naturale în Republica Moldova se desfășoară fără probleme.
„Moldovagaz sa acționează în conformitate cu obligațiile contractuale care asigură furnizarea neîntreruptă a gazelor naturale către Republica Moldova.

Compania monitorizează constant funcționarea sistemului de transport al gazelor pentru a asigura furnizarea fiabilă a gazelor către consumatorii noștri”, a declarat Vadim Cheban pe rețeaua de socializare.

„Tranzitul gazelor naturale pe teritoriul Ucrainei pentru consumatorii din Republica Moldova se realizează în modul normal”, a adăugat el.

Reamintim că astăzi, la 3 martie, prim-ministrul Natalia Gavrilitsa, răspunzând la întrebarea dacă există riscul ca moldovenii vor plăti mai mult pentru gaz, a menționat că „dinamica prețurilor în lunile următoare va depinde de evoluțiile de pe piețele internaționale.”

Prețurile gazelor din Europa au atins un nivel record din cauza temerilor că sancțiunile impuse de UE împotriva Rusiei ar putea afecta furnizarea de gaze naturale.

Lasă un răspuns